Café Amandine22 / 11 / 2012

Možná už jsem si na to tady někdy stěžovala, ale jelikož se od té doby nic nezměnilo, budu se opakovat – na pražském Andělu se člověk prostě dobře nenají. Bydlím přímo v této lokalitě a je to bída s nuzotou. Nákupní centrum na příjemné najezení vynechávám. Nejen z principu, ale taky proto, že poměr prostředí/výkon/cena je bída. Co tu máme dál? Coloseum – obsluha mizérie, o osobním přístupu nemůže být řeč, ceny přemrštěné a pardon, ale i přes tisíc a jednu položku v menu nevím, co si dát, protože jsem to párkrát zkusila risknout a nikdy jsem si nepochutnala. Corleone – nikdy NIKDY tam nechoďte. Pokud, tak maximálně na pizzu, když máte opravdu hlad. Vždycky natřískáno, nikdy kvalitní gastronomie. Naposledy mě tam rozplakala zelná polévka moučnaté chuti a s moukovými knedlíčky (myšleno hroudami mouky na zahuštění, které se nikdo neobtěžoval ani pořádně rozmíchat, ale beztak byla ta zelňačka hnusná). Bramboračka tu neviděla brambor, jen kořenovku a mouku… brekeke. T.G.I. Friday´s – ok, ale na to musí mít člověk chuť. Plzeňská restaurace – našťoucháno, ale opět nevím proč. Kuchař nezná pojem „moc oleje“. Husa? Výsměch do ksichtu hosta jak v oblasti obsluhy, tak i kvalitního jídla za ty velmi asertivní ceny. Ale když překonáte Vltavu, jsou tam hned dvě dobrá útočiště – restaurant Oliva a Café Amandine. Dneska hodnotím plán B.

Zaprvé je nutno říci, že tento objev jsem neučinila jen já, nýbrž mnozí další, takže je tu dost lidnato. Prostě není výjimkou si na stůl počkat na barovkách pěkně v koutě. Ale lidé bez mrknutí oka klidně čekají. Čekají rádi. Ví proč. Maj to tu dobrý. Můžete přijít na coffee-to-go a rovnou přibalit i něco z dezertů. Můžete dát snídani, hotovku k obědu a nebo večeři a la karte. Nebo přijít jen na koktejl. Ni problema. Na košt jsem zvolila francouzskou cibulačku (95 Kč). Ve videoreceptech se dovíte, jak si takovou připravit doma. Mám ráda cibuli lehce orestovanější a za sýr bych ruku do ohně pro to, že je to Gruyére, nedala. Ale byla ok. Ratatouille (155 Kč)  mě potěšilo velmi. Konzistence, křupavost, ale produšenost jednotlivých druhů zeleniny, dobrota. Osobitý tatarák s kapary a domácími hranolkami (255 Kč) měl šmrnc. A oceňuji i originalitu složení salátu s roastbeefem, cizrnou a (podomácku) nakládanými žampiony (175 Kč). Vlastně tu vypadá dobře všechno, co jsem viděla, že přináší na stoly velmi příjemná kmitající obsluha, která ten nátřesk dokáže v pohodě a s úsměvem na tváři zvládat. Pochvala!

KOKO