Banánové sufflé s kávovou zmrzlinou25 / 02 / 2013

Recept takto poskytl restaurant Chateau St. Havel pro Vegetfest 2013.

Suroviny pro 4-6 osob:

  • 3 ks banány
  • 3 ks vejce
  • Cukr
  • vanilkový cukr
  • máslo
  • pol. lžíce hladké mouky
  • zmrzlina

Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou na kašičku, přidáme žloutky a vanilkový cukr, opět pěkně propracujeme, následně přidáme trochu hladké mouky. Bílky si vyšleháme na hustý sníh s trochou moučkového cukru. Poté obě hmoty opatrně smícháme. Vymažeme si formičky máslem a vysypeme cukrem, nalijeme směs a vkládáme do rozpálené trouby na 200 oC cca na 8 – 10 minut.

Podáváme pocukrované se zmrzlinou