Valentýnské menu: Studený předkrm11 / 02 / 2013

Ingredience na 2 porce

  • 4 krůtí srdce
  • 3 dcl vývaru, popř.vody
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 dcl bílého vína
  • lžíce solamylu
  • sůl
  • pepř (ideálně sečuánský)
  • 1 hvězdička badyánu
  • špetka cukru

Co restaurace, to nějaké Valentýnské menu za tisícovku. Dnes jsem navíc četla, že se Češi chtějí rozšoupnout a utratit za Valentýna v průměru 1200 Kč, takže si k tomu jídlu můžeme dát i drink a pořád jsme v normě. Nicméně myslím, že těch rádoby afrodiziakálních pokrmů bylo víc než dost. Mám tu pro Vás tedy dva nové krátké recepty, které Vám můžou sloužit jako inspirace k domácímu zamilovanému kuchtění. Mou inspirací k následujícímu receptu byl klasický vepřový jazyk podávaný v čínských restauracích. Ne, že by jazyk nemohl symbolizovat lásku, ale nakonec jsem si vybrala přeci jen charakterističtější sval – srdce.

Další valentýnský recept, tentokrát na Penissini con vongole, najdete tady.

Srdéčka mladých krůtiček na pekingský způsob

Velmi jednoduchá záležitost – všechno naházíme do malého a spíše vyššího hrnce, aby srdíčka byla potopená a vaříme je do měkka asi 40-60 minut. Na konci zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vývaru nebo vody, vše necháme úplně zchladnout a podáváme plátky srdíček polité hustou omáčkou.