Toninni20 / 11 / 2011

Strategická poloha na Praze 1 na Malostranské se hodí, prostředí příjemné, obsluha se domluví i pěti jazyky, ale nejdůležitější je, že Vaše chuťové pohárky budou spokojeny, i když nejde co do vyhlášenosti ani co do interiéru o jasnou pražskou špičku. Jestli jste na ryby všeho druhu, doporučuju navštívit restauraci o pátečním večeru nebo víkendu, kdy právě dorazí nová várka a vše bude tak maximálně čerstvé, jak jen v lokalitě bez moře může být. Pak si můžete užít i rybu dne, při mé návštěvě to byla pražma a mořský vlk upravený podle hosta. Jasnou volbou pro mě bylo ale Chobotnicové carpaccio za 195 Kč v jídelním lístku. Bylo bezvadně dochucené – trošku kvalitního olivového oleje, dost drceného pepře a skvěle kyselý bramborový salátek – sedlo si to dokonale. Salátek byl vlažný, s cibulkou a petrželkou. Tohle stojí za ochutnávku. Pro nerybkaře tu je i klasické hovězí carpaccio s rukolou a parmazánem, 155 Kč. Není zas o čem hovořit. Jemné, lehce namarinované, absolutně čerstvá rukola ochucená olivovým olejem, parmazánu jen tak akorát. Ke všemu domácí focaccia připomínající trochu naši bramborovou buchtu. Selekce salátů s mozzarelou a tyroslkým špekem opět za 155 Kč po slevě.
Čerstvé svěží saláty ochucené balzamikovým glazé a té mozzarelly je tam opravdu celý bochánek klasické velikosti.



Dál tu máme 150g biftek z hovězí svíčkové s pečeným bramborem nebo grilovanou zeleninou. Maso samotné stojí 275, přílohy cca za 50 Kč. Bylo dobře udělané, kvalitní, o tom žádná. Takže s chodem opět spokojenost. A ještě jedny plody moře: Linguine se slávkami. Opět nejlépe dorazit na ně v pátek či o víkendu. Na talíři nebyly jen ty slávky ve skořápkách, které vidíte, ale ještě dost vyloupaných namarinovaných. Opravdová paráda. Těstoviny maximálně kvalitní, uvařené jak jen je český jazyk schopný je al dente mít, aby mu chutnaly. A na závěr nečekané překvapení – nejlepší Tiramisu, které jsem kdy měla. Až sem půjdete, musíte ho ochutnat. Až po konzumaci téhle verze známého dezertu jsem pochopila, proč je tak oblíbené. To je ten originál. Po slevě za 85 Kč. Majitelka restaurace žila dlouho v Itálii a stále se tam vrací, přinesla do kuchyně všechny své poznatky a sama na zpracování neustále dohlíží.
Byla jsem absolutně spokojená a nemám prostě, co vytknout.