Přírodní kozí sýr pečený v loupaných paprikách25 / 02 / 2013

Ingredience na 5 porcí

  • 0,6 kg přírodní kozí sýr
  • 4 ks barevné papriky
  • Balíček listového těsta
  • 2 ks fenykl
  • 100 g máslo
  • 1 ks vejce
  • 100 g jedlé kaštany
  • 1 ks brambor
  • Sůl, pepř, cukr, čerstvé bylinky a ořechový olej

Recept takto poskytl restaurant Chateau St. Havel pro Vegetfest 2013.

Kozí sýr rozmačkáme a přidáme nasekané bylinky. Papriky zprudka opečeme při vysoké teplotě v troubě, poté dáme do misky a překryjeme fresh folií. Po chvíli se nám zapaří a jdou snáze loupat.

Rozválíme si listové těsto, které poklademe na pečící papír a následně přesuneme do zapékací misky, či srnčího hřbetu. Do prohlubně na listové těsto rozprostřeme oloupané a osušené plátky paprik. Dále pak vměstnáme kozí sýr s bylinkami, přiklopíme paprikami a převisy listového těsta. Rozkvedláme si vajíčko, vršek pěkně namažeme a posypeme hrubozrnnou solí a sezamem. Pečeme v rozpálené troubě na 160 oC cca 20 minut, dokud nebude těsto pěkně opečené.

Fenykl nakrájíme na malé kusy, přidáme oloupaný brambor a vaříme ve slané vodě doměkka. Poté scedíme a rozmixujeme s kouskem másla do hladka. Propasírujeme přes jemný cedník. Na pánvi si rozpustíme cukr na karamel, přidáme kaštany a zalijeme lehce vodou. Necháme zredukovat a lehce osolíme.

Servírujeme fenyklové pyré, plátek pečeného kozího sýra, kaštany a obkroužíme ořechovým olejem.