Noc před bitvou21 / 05 / 2015

Za chvilku bude půlnoc a já si minule slíbila, že v takovou hodinu už nikdy nebudu nic psát. Nejen proto, že je ráno vždy doopravdy moudřejší večera, ale i z toho důvodu, že by bylo prostě lepší si odpočinout, víc spát a mít pak víc energie. Protože ale vím, že bych zkoumala střešním oknem, zda to světýlko, co vidím, je hvězda nebo jen umělá družice, sedla jsem k tomu zas.

Předem bych moc ráda napsala, že si vážím vaší neochvějné podpory mé věci, díky čemuž se MENU domů stalo opět Foodblogem roku, tentokrát 2014. Jsem si vědoma toho, že za tohle období bych si to ještě možná a čistě teoreticky zasloužit mohla. Nikoli však za posledních 5 měsíců. Snad bude dobrá zpráva v tom, že se to teď budu snažit dohnat, i když budete možná muset o trochu víc číst :) Takže DĚKUJU. Až v posledním týdnu jsem pochopila to, co mnozí ví už dávno. Člověk své osobní problémy nesmí nechat přehlušit vlastní profesní a lidské fungování. Jenže když já do něčeho jdu, tak na 120% procent. A nebo to vypustím. A přiznávám, že blog jsem v uplynutých měsících vážně dala na druhou kolej. I když se za to stydím, i když mě to mrzí. Prostě nešlo jinak. Během toho jsem se snažila ale jakkoli na problémy zapomenout, a tak jsem přijímala jakoukoli výzvu, kterou mi život nabídl. A nabídl mi také stánek na Fresh Festivalu v Plzni a v Praze. V následných Pardubicích budu už jen vystupovat.

Znamenalo to poskládat team lidí, kterým můžu věřit, dát hlavy dohromady, co budeme vařit. Dát dohromady investice. Shodnout se, že to riskneme a věříme si. A teď, noc před bitvou, přemýšlím, zda to tak bylo správně. Jestli jsem nepřecenila své síly. Nezasela až příliš se rozpínající břečťan. No víte, jak to myslím, nechci, aby to bylo moc lyrické. Team mám a jsem na něj velmi pyšná. Přeze všechny komplikace, které nastaly, protože jsme přišli o některé původní členy a museli hledat jiné. Celá práce na přípravách zůstala na dvou až třech lidech místo původních pěti. Zvládli jsme to navařit. Zvládneme to v pátek ráno i z Prahy převést do Plzně. I se stoly, grilem, napařovací bestií, všemi surovinami, v půjčené dodávce. Jenže já si říkám, co bude dál.

Sedím doma a představuju si, jak to může probíhat. Asi jsem to měla udělat dávno, ale kalkuluju, kolikátý každý návštěvník Fresh Festivalu si musí zajít k nám pro jídlo, aby se to vůbec vyplatilo. Abych nezklamala team lidí, kteří jdou za mnou, protože očekávají, že za mnou půjdou i diváci a návštěvníci… A čím dál míň si to dokážu představit. Auto mám nacpané 3000 ks tácků. Jenže co když jich prodáme jen pár set?

Zvolila jsem takovou variantu, která není asi úplně obvyklá, a teď zas nevím, zda jsem si nevymyslela blbost. Máme chilli stánek. Chtěla jsem, aby každý ochutnal vše. Proto je náš tácek 3-dílný. Možná tři hlavní chody naráz z jednoho stánku lidi ale odradí. Je to myšlené jako degustační menu pro dva, ale třeba to lidem díky tomu bude připadat moc drahé. Zítřek vše ukáže, sobota bude rozhodující a neděle už to jen dobrnká. Alespoň taková je moje představa teď.

No jak říkám, sedím, polemizuju. Teď už nejde nic změnit a před tak nejistou bitvou by bojácný rád rezignoval na generála. Ale já taková nejsem. A tak si říkám, hlavně neprodělat a pobavit se. Kolem páteční desáté hodiny začínáme stavět stan. Areál se otevírá ve tři odpoledne. Budeme tam tak do devíti. Pak budu chytřejší. Sobota je zásadní, vždycky největší návštěvnost. Kluky ale opustím v hodině H, protože od 13 hod v sobotu vystupuju na hlavním podiu (rozehřívám obecenstvo před Zdeněčkem), pak rovnou na druhou stage, vrátím se v 15:30. A počasí? No… nic moc bojs.

Takže Vás tímto chci pozvat. Vezmu s sebou i pár kuchařek, kdyby měl někdo ještě zájem, ale vy už ji máte doma, co? Tak si ji přineste, ať Vám tam alespoň něco nakreslím. Přijďte ochutnat. Nebo se na nás alespoň usmát. Budu moc ráda.

UFFF… dobrou… K.

PS: Co podáváme, co? Jste zvědaví?

  • vegetariánské Chilli sin carne
  • kuřecí satay s arašídovou omáčkou
  • dim sum knedlíčky z wonton těsta plněné směsí bylin, chilli, vepřového a krevetek

Na náhledu jsme to nijak nenasvěcovali, nevylepšovali, prostě dostanete to, co vidíte. A bude Vám to chutnat :)))