Da Emanuel20 / 11 / 2011

Když jsem bádala, kam zajít na ryze italskou těstovinu, televizní divák by mi poradil jít buď k Italovi a nebo do
Pasta Fresca.
V restauraci číslo dvě vaří vítez pořadu Na nože! To si necháme na jindy. Zamířila jsem do Dejvic do
Da Emanuel,
kde v kuchyni vaří Emanuel Ridi. Restaurace nemá ani míst a pokud neradi koukáte do talíře ještě někomu dalšímu než sobě,
tak budete mít trochu problém. Ten můj ale začal o něco dřív.



Nevím, odkud sem můj číšník dorazil, ale první kategórie to asi nebyla – spíš nějaká čtyřka podle jednání s hosty.
Škrobenou přehnanou slušnost u obsluhy nemusím, ale pořád lepší než tohle. Nenechá vás si v klidu přečíst lístek ani si vybrat,
nutí vám aperitiv za každou cenu, když řeknete, že vám něco zas tak až moc nechutnalo, vyčte vám, že jste si měli dát něco
jiného a kouká na vás jak na socku, když jste si prostě přišli dát jen něco menšího a nechcete tam nechat několik tisíc.

Amouse bouche chutnala mnohem líp než vypadala. Z jaké ryby byla, netuším, když nám jí tenhle chytrák servíroval, tvrdil,
že je to tuňák, když sklízel, ptal se, jestli ta treska byla v pořádku. Následovala
Toskánská zeleninová polévka (140 Kč).
Chuťově supr, vzhledem žádný zázrak a konzistenčně v ní stála lžíce…až moc. Následovalo překvapení v pytli z alobalu.
Spaghetti s mixem mořských plodů v alobalu (380 Kč). Čekala jsem skvělé chlazené těstoviny, místo toho dostala průměr
z a lá italské restaurace na rohu. Mořských plodů tam bylo opravdu moře ( , kreveta, chobotnice, chobotničky, sepie, vongole a slávky)
– celé moře z nich vypuštěné tekutiny jsem ale našla u dna pytle a to zas až tak fajn už nebylo. K tomu dvě cherry rajčátka.
Chuť všech plodů byla vlastně stejná. Tohle jídlo bych nikomu nedoporučovala.



Dezert v podobě panna cotty s karamelovou omáčkou (150 Kč) musím pochválit z hlediska chuti a „třaslavosti“ hmoty.
Akorát sladké i tuhé. Tady mě zamrzelo zas to, jak málo si tu dal kuchař záležet s foodstylingem. Ani jediná čertvá malina,
ani lísteček máty…ani nic jiného. Při daných cenách, daném číšníkovi a daném jídle si myslím, že se najíte na spoustě
míst mnooohem líp. Nemusíte se bát ani toho si něco podobného, i když bez toho alupytle, uvařit doma. VIDEOrecept už chystám.

13. 2. 2012