Chřestovo-rebarborový koláč20 / 11 / 2011

Ingredience:

  • 100 g hladká mouka
  • 160 g máslo
  • 2 ks žloutky
  • 80 g cukr moučka
  • citronová kůra
  • šťáva z 1/2 pomeranče
  • 400 g bílý chřest
  • 250 g rebarbora
  • 200 g cukr krupice
  • 1 skořice celá
  • 80 g máslo
  • 80 g cukr krupice
  • 160 g hrubá mouka
  • Vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu:

Suroviny na těsto smícháme dohromady a vytvarujeme do připravené formy. Pečeme při 165 stupních 10 minut. Chřest oloupeme, odřízneme tvrdé konce a poté spaříme 3 minuty v osolené vodě a vkládáme do připravené vody s ledem, ihned vyndáme. Suroviny na náplň do koláče dusíme společně s chřestem nakrájeným na kousky cca 15 minut. Směs necháme prochladnout, vyjmeme skořici a vkládáme na předpečené linecké těsto. Posypeme drobenkou.
Dopečeme ještě 8 minut na 165 stupňů. Koláč podáváme teplý s vanilkovou zmrzlinou.

Tento recept poskytl restaurant Renommé pro Chřestfest 2012.