Boršč31 / 03 / 2014

Hádky kolem pravého ruského, ukrajinského a polského boršče, co do kterého patří a co tam naopak být nesmí, nejsou na místě. Myslím, že ten pravý recept je každý, který používá každá jednotlivá rodina z těchto končin. A tohle je verze, která chutná nám, Kokešům zez Plzně :)


Ingredience na plný hrnec (cca 2 l polévky) 

  • 250 g vepřového (boku nebo plece)
  • 250 g hovězího (kližky, předního, boku nebo žebra)
  • polévkové koření (bobkový list, nové koření, pepř)
  • 1–2 větší brambory
  • asi 15 dkg bílého zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 7 dkg špeku
  • kousek celeru
  • 3 menší rajčata
  • 2 červené řepy (cca 250 g)
  • 4 lžičky rajčatového pyré
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petrželka
  • kopr
  • kysaná smetana na servírování
A co dalšího s červenou řepou? Mrkněte na video!