Zelená je dobrá

Nejen v Praze (ale hlavně v Praze) probíhá gastronomická oslava jara. Opět pod taktovkou
ALAKARTE.cz skrze internetový rezervační systém můžete ochutnat třeba i kůzlečí,
jehněčí a králičí maso. Rezervace se nebojte, máte ji potvrzenou do 10 minut, takže jde objednávat skoro při tom,
co budete chytat druhou rukou kliku od dveří restaurace. Zatím se mi nikdy nestalo, že by návštěva nebyla možná.
Účast, co do restauračních zařízení, je hojná – tříchodové menu za 290,- Kč si můžete dát v celkem 20 restauracích.


Tiskovka se konala v Burzovním paláci, tam najdete Ambroisie Caffé Restaurant, tedy jednoho z účastníků zájezdu za jarem.
Celkově je na webu festivalu velmi výhodné,
že si nejen přečtete přesný obsah jednotlivých menu, ale ve většině případů vidíte i fotky všech chodů.
Uděláte si tam přesný obrázek pro rozhodování, kam se chcete vydat co ochutnat. Fotky výš jsou ty z webu,
a ty, co následují, mnou pořízené na tiskovce iPhonem. Můžete porovnat… polévka sice absentuje,
ale hlavní jídlo se dá považovat za odpovídající vzoru… a pokud padne do smetany více želatiny, sedne i druhá fotka.



Zkoumala jsem i nabídky dalších restaurací. Mám-li jít pouze po nejatraktivnějších nabídkách bez ohledu na restaurace, ve kterých je nabízí,
myslím, že obecně velmi žádanou kombinací budou grilovaná zelenina, filet mignon a čokoládový cheesecake v Green House Restaurantu (Praha 10)
a to prostě proto, že se nepouští do velkých experimentů. Takový střední proud.



Pokud byste se chtěli z proudu vymanit, je tu i kůzlečí roláda v Le Pappilon (Praha 2), jehněčí v Chateau St. Havel,
kde šéfkuchaří kluk/muž v akci Ondřej Slanina, a nebo králičí ve Fluidu (Praha 3).



21. 3. 2012


Líbíl se Vám článek?

Koko doporučuje