Závitky ze pstruha plněné bylinkovou fáší20 / 11 / 2011

vařené ve vinné páře se šafránovou omáčkou, restovanou sezónní zeleninou na másle a bramborovým pyré s muškátovým oříškem

Ingredience na 1 porci:

  • pstruh čerstvý cca 280 g
  • 1 plátek bílého chléba
  • 0,1 l smetany
  • 0,1 l bílé vína
  • 150g sezónní zeleniny (směs)
  • 1 ks citron
  • 0,1 l mléko
  • 200 g brambory
  • sůl, pepř
  • máslo, olivový olej
  • šafrán, muškátový oříšek
  • bylinky (petržel, pažitka)

Postup přípravy receptu:

Rozdrobíme střídku bílého chleba, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, smetanu a vypracujeme fáš (nádivku).

Pstruha usmrtíme, vykucháme, zbavíme šupin a vyfiletujeme. Filety osolíme, opepříme a naneseme připravenou fáš, stočíme do závitku a propíchneme párátkem.
Ze zbytku pstruha uděláme vývar.

Do hrnce dáme kořenovou zeleninu, vodu a bílé víno. Závitky dáme na pařák a vaříme v páře cca. 10 minut. Šafrán zabalíme do alobalu a dáme na cca. 3 minuty do vyhřáté trouby a poté ho přidáme do vývaru a svaříme na poloviční množství. Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a zjemníme smetanou. Zeleninu orestujeme na másle a docutíme. Z brambor připravíme pyré a ochutíme muškátovým oříškem.
Podáváme ozdobené bylinkami.

Tento recept poskytla restaurace Chateau St. Havel v rámci festivalu Ryba z Čech 2011 od ALAKARTE.CZ