Už podruhé jsme se sešli v Tančící kuchyni, abychom ve skupince několika lidí navařili pro své přátele a blízké, kteří dorazili na místo později také na společnou konzumaci. Jako další téma ke tvorbě menu jsme zvolili Mezinárodní den cestovního ruchu, který připadá na 27.9. Na postupy ve zkrácené verzi se můžete podívat na videu přímo z natáčení, které následuje. Pokud byste ale přeci jen nestíhali a potřebovali videoverzi delší a k tomu samozřejmě také sepsaný recept, vše nabízím jen o pár řádek níž.

Do cibulačky používáme předem připravený kuřecí vývar. Pokud ho nemáte, zkuste verzi v následujícím videu, kdy během deglazování cibule vaříme rychlý zeleninový vývar vedle. Celý rozepsaný recept najdete tady.

Rovnou pokračujeme výletem do Číny. Dim Sum knedlíčky jsou poslední dobou velkým hitem, v Praze je na nejrůznějších street foodových akcí dělá stánek TamarindTree. Spolupracovala jsem s kluky během letošních Fresh Festivalů, kde jsme je pro návštěvníky připravovali prakticky po tisících.

Ingredience na cca 25 knedlíčků:

  • 250g mletého vepřového masa (ideálně z krkovice)
  • 8 – 10 ks krevet, nasekaných na jemno
  • 1 ks velké sladké chilli, nakrájené na jemno
  • 3 cm očistěnéhé zázvoru, nasekaného na jemno
  • 1 menší svazek koriandru, nasekaného na drobno
  • 3 ks jarní cibulky, nakrájené na jemno
  • 1 lžička jedlé sody (možno vynechat)
  • 1 lžíce čínského rýžového vína (možno vynechat)
  • 1 balení těsta wonton
  • sůl
  • sojová omáčka, další koriandr a chilli k servírování

Vepřové maso, krevety, chilli, zázvor, koriandr , jedlou sodu, rýžové víno a jarní cibulku důkladně promícháme v misce. Dochutíme solí.

Těsto wonton okrojíme na kulatý tvar. Do jeho středu klademe směs vepřového masa. Nejlépe to jde, když spojíte palec a ukazováček do tvaru kolečka, prostředníčkem utvoříme dno. Těsto i se směsí si položíme na vrh. Dřevěnou špachtlí, nebo příborovým nožem postupně vše vmačkáme do utvořené formy aby těsto obepnulo směs. Vše by mělo mít tvar knedlíčku.

Hotové knedlíčky vaříme přibližně cca 9 minut v páře. Pro kontrolu si pro jistotu jeden rozřízněte, aby byl dostatečně provařený až do středu. Podáváme se sojovou omáčkou promíchanou s koriandrem a chilli.

A do třetice ještě stroganoff, recept najdete tady.

 

Další natáčení se koná na stejném místě v pondělí 5.10.2015, už brzy se dovíte, jak se přihlásit.

KOKO


Líbíl se Vám článek?

Koko doporučuje