Hoisin šťáva04 / 11 / 2018

Ingredience na 4 porce 

  • skelet z kachny či husy vč. křídel (z doma naporcované celé drůbeže) – postup bude součástí videa
  • 500 g kuřecí směs na polévku nebo kuřecí krky
  • 1 mrkev
  • 1 velká cibule
  • větvička rozmarýnu nebo petrželky (možno vynechat)
  • 1 pyramidka koření na vývar
  • 2 – 3 lžíce hoisin omáčky
  • sůl
  • pepř
  • případně vrchovatá lžička kukuřičného škrobu na zahuštění

Šťáva ke kachně nebo huse připravená navíc a pěkně dopředu ušetří člověku spoustu starostí. Navíc nevím jak u vás, ale u nás je omáček k masu vždycky nedostatek, takže se připravit s nadměrným množstvím sosu k servírování se vždycky cení.

Pokud máte v mrazáku trochu kuřecího vývaru, můžete jím samozřejmě nahradit vodu a výsledná chuť bude o to silnější.

Pokud chcete, aby byla omáčka hustější a ne vývarovitá, odeberte na konci přípravy decku šťávy do hrníčku, přidejte vrchovatou lžičku kukuřičného škrobu, pořádně promíchejte, aby v tekutině nebyly hrudky, a znovu vlijte ke zbytku šťávy. Provařte 5 minut a zkontrolujte, jestli je konzistence už podle vašich představ. Pokud ne, postup opakujte.