V posledních dvou týdnech jsem tak usilovně makala na novém pořadu, o kterém je tady na blogu také řeč, že jsem ani nestihla poskytnout základní info! Přináším tedy videa plus výměr recepisů a až si situace do pár dní sedne a všechno to bude venku (myslím nové video toho pořadu), přibyde i popis, nicméně snad jsem při natáčení byla dostatečně popisná.

Kynuté knedlíky plněné

créme fraiche s rozvařenou

bobulatinou

Na osm knedlů:

kvásek

  • 10 g droždí
  • 2 lžičky hrubé mouky
  • 1 lžíce podmáslí
  • 1 vrchovatá lžička moučkového cukru

na těsto

  • vykynutý kvásek
  • 100 g podmáslí
  • 200 g hrubé mouky
  • 20 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 velký žloutek (budeme doufat, že ho obsahuje velké vejce :)

 

Obrácený borůvkový koláč

na základní těsto na formu cca 15 x 25 cm:

  • sníh ze 3 bílků
  • 50 g změklého másla
  • 60 g krupicového cukru
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • sníh ze 3 bílků
  • 2 plné lžíce 20% kysané smetany
  • 50 – 60 g polohrubé mouky
  • 1/4 kypřícího prášku do pečiva

Do zbylé poloviny základního těsta ještě přidat:

  • 1 žloutek
  • cca 80 g tučného měkkého tvarohu
  • 2 lžíce tučné kysané smetany 20% tuku
  • vrchovatá lžíce vanilkové pudinku
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g borůvek

K.


Líbíl se Vám článek?

Koko doporučuje