Prague Food Festival 2012

V pondělí se v hotelu Raddison Blu ve Štěpánské ulici konala tiskovka k Prague Food Festivalu 2012, který se na Pražském hradě koná už od tohoto pátku do neděle. Neznamená to ale, že můžete přijít kdykoli. Naopak se může stát, že pokud jste si lístky na kýžené termíny neobjednali přes internet předem, nemusí vás tam taky pustit. Areál je otevřen vždy od 12 do 21 hodin. Jedině se vstupenkou zakoupenou předem máte jistotu, že budete do areálu vpuštěni. Jinak je nutno počkat si ve frontě na lístek a pokud bude uvnitř příliš velká tlačenice, nikoho dalšího nepustí. Snad to ale nebude tak horké, jak se to informačně uvařilo.
O nabouchaných termínech více na ofiko stránkách festivalu



Takže pár užitečných informací k dobru – jíst tu budete z porcelánových talířů a pít ze skleněných skleniček. Krájet sice s tvrzenými plastovými příbory, ale zas jste jejich jediným uživatelem za celou jejich krátkou existenci, což při místním návalu bude jistě dobrá zpráva. Jedině, že byste se vybavili z domova. Ostatně, v minulých ročnících si naopak prý takto lidé vybavili kovovými příbory své domovy, kdy si je na festu zapůjčili, ale už nevrátili. Také si bude kde sednout. Zajištěno je přes 500 míst k sezení, takže konzumace by měla probíhat celkem na úrovni. Většinou ve velkokapacitních stanech, které by byly schopny ochránit také před případným deštěm, ale raději nebudu strašit. Beztak se většinou meteorologové trefí až den předem, někdy ani to ne. Takže, snad počasí dá. Pro děti tu bude školička vaření, pro kreativní konzumenty možnost namalovat zátiší s pokrmem pod dozorem kvalifikovaného malíře. Pro experimentátory v neděli ochutnávka hmyzu, konkrétně třeba sušenky s červi, saranče na nudlovém salátku nebo klasicky cvrček na másle. Vše v ceně 50 – 100 Kč, tedy 2-4 Grandy, jeden se rovná 25 korunám). Pak tu bude také techno-emocionální menu (bůhví, co to je, bála jsem se na tiskovce zeptat, abych nebyla za nýmanda…ale tuším, že to tam nevěděl nikdo z novinářů). Taky uvidíte, jak vzniká jídlo pro kosmonauty.
Vždycky si vzpomenu na krabičky ve 2001: Vesmírná odyssea.

Přijede královna Velikonočních ostrovů a zatančí…eee…bojový tanec, tuším. Neměla jsem s sebou diktafon, ale prý je krásná a v zemi druhá nejdůležitější po prezidentovi nebo kdo jim to tam vládne. Taky přijede andaluzský Zdeněk Pohlreich. A vůbec se budou účastnit famozní osobnosti i české gastroscény. Ke koukání toho bude spousta. K ochutnání ještě víc. Připravte si ostré lokty. A peníze navíc. 10 Grandů 250 Kč. A když jsme u peněz, 400 Kč v předprodeji je pasé, to platilo do pondělka. Teď už jedině 450,- Kč na místě (200,- Kč z toho je vstup, 250 Kč na 10 Grandů, za které si pořídíte něco dobrého). Ještě by to mělo jít přes Ticketpro. Ceny různé, podle Grandů včetně. Zkrátka TADY. Já se snažila, seč mi nervy stačily, se přihlásit a objednat lístek na poslední chvíli. Marně. Prý špatný login nebo heslo. I když je obojí určitě správně. Systém přetížen. Všichni chtějí na Prague Food Festival 2012. Jdu si radši vystát tu frontu.
Snad to mě tam alespoň pustí…



KOKO

22.5.2012


Líbíl se Vám článek?

Koko doporučuje