Oliva20 / 11 / 2011

Na Andělu už se bojím vlést skoro do každé restaurace. V Huse vás ignoruje obsluha a je tam večer poněkud čoudmo, v Corleone mě odradili nejhorší zelňačkou, kterou svět spatřil, v Coloseu chtějí za to, co dostanete na talíři taky trochu moc. Nákupní centrum nepočítám vůbec. Člověku pak zbyde mít hlad ještě o 5 minut dýl a přeběhnout most přes Vltavu. Tam se na rohu krčí v suterénu oáza klidu a míru – Oliva.

Design jejich webu je stejný, jako atmosféra v restauraci. Tenhle styl mám ráda. V roce 2006 Olivu založili manželé Červenkovi. Pan Č. obsluhuje. A po tom, co odešel šéfkuchař, se řádu vařečky jala paní Světlana Č. Málokterá pražská restaurace se chlubí ženou šéfkuchařkou a už i proto jsem chtěla pár věcí ochutnat.

První na řadu přišla Cibulačka gratinovaná sýrem Emmental (65 Kč). Asi jsem obdržela poslední porci ode dna hrnce,
soudě podle množství pepře v ní. Pravda, podle názvu a popisu jsem si to představovala malinko jinak – že bude polévka v misce a sýr jí přikryje jako víčko.
Ale chutnala, byla silná, nejen pepřová, ale taky dostatečně cibulová, toast obstojně odolával nasakování tekutiny a dlouho křupal.
V předkrmech jsem objevila taky Mušle Mariniere na víně s citronem a petrželkou 300 g (130 Kč).
Velké skořápky skýtaly ale malý obsah, cenový rozdíl na kilo těhle slávek a jumbo je v makru 20 Kč. Ocenila bych, kdyby je investovali.
Někdo takovou velikost už ale považuje za monstrum, takže možná i proto tu vaří tyhle. K tomu dostatek vinného vývaru a pečiva.
Za tu cenu spokojenost.

 

A hlavní chod – Kuřecí prsíčko pečené na víně se středomořskou zeleninou
podávané s grilovanou polentou a krémovým sýrem ricotta
(205 Kč). V jídelníčku nabízí místo polenty domácí bramborové noky,
chtěla jsem jí tu ale ochutnat, takže jsem zavelela změnu. Už jsem měla lepší. Zelenina jde při restauračním vybavení taky ogrilovat líp.
Maso ale zůstalo šťavnaté. Obdobu tohohle receptu jsem pro vás připravila v následujícím VIDEOreceptu:

28. 1. 2012