Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou20 / 11 / 2011

Ingredience na 2 porce

  • 800 g kachních prsou
  • 80 g švestkových povidel
  • 80g sušených švestek
  • 50 ml slivovice
  • 50 ml oleje
  • sůl
  • pepř
  • 8 brambor
  • 25 g másla
  • 250 ml mléka
  • čerstvé bylinky

Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a restujeme postupně z obou stran bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí dostatek tuku. Po orestování prsa vyjmeme a vložíme do trouby
na cca 9 minut a pečeme do zlatova.

Do výpeku přidáme pokrájené sušené švestky, slivovici a zahustíme švestkovými povidly. Brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do osolené vody a vaříme přibližně 30 minut. Mezitím si ohřejeme mléko. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme nebo šleháme ručním šlehačem a přitom přiléváme teplé mléko. Pokračujeme dokud není kaše hladká. Poté si z kaše uděláme kopečky, na pečícím papíru je vložíme do trouby a pečeme cca 10 minut do zlatova.
Před podáváním přidáme čerstvé bylinky.

Recept takto poskytl Ambroisie Caffé Restaurant pro Festival chutí –
vůně podzimu 2012 pro ALAKARTE.CZ