Brownies s rybízem24 / 06 / 2014

Ingredience na pekáč cca 20 x 20 cm

  • 100 g 70% hořké čokolády
  • 80 g másla
  • 2 vejce
  • 80 g hnědého třtinového cukru
  • lžíce vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 2 vrchovaté lžičky kakaa
  • 30 g hladké mouky
  • decentně rybízu na posypání

Ať už budete používat rybíz, třešně nebo třeba borůvky, s množstvím ovoce to nepřehánějte, ať má těsto šanci vyběhnout a není moc vlhké. Proto patří ovoce vždy jen nahoru, nikoli do těsta, tam pustí příliš šťávy! 

Důležité je těsto nepřepéct. Pokud budete dělat tohle množství, ne nijak znásobené, a budete mít teflonový pekáč, doporučuju nepřesáhnout dobu 25 minut. Větší množství nebo porcelánová zapékací mísa si mohou žádat o několik minut víc. Napoprvé si to budete muset vyzkoušet – jde nám o křupavý povrch a mazlavý střed. Nicméně ve chvíli, kdy budete brownies vyndavat z trouby, povrch bude ještě krásně měkounký. Kůrčičku získají až při chladnutí na pokojovou teplotu. Nejlepší je konzumace ještě ten den, to jsou prostě nejlepší :) 
KOKO