Bellevue20 / 11 / 2011

Další restaurace ze Zátiší Group, kterou jsem navštívila. Úplně poprvé jsem byla V Zátiší na Grand Restaurant Festivalu asi tři roky zpátky. Až na šetřílkovsky vyřešený dezert v podobě cihly obyčejného perníku jsem byla nadšená z křepelky a kulajdy. A interiér je tam neotřele moderní, ale útulný. Pak jsem zavítala do Mlýnce. Recenzi už jsem zařadila do GASTROzážitků. Prostor je to také moc pěkný, ale králičí galantina mě tam co do vzhledu příliš neohromila. Výhodou ale je, že když zajdete do jakékoli restaurace z této skupiny, nabídnou vám členství v klubu. Znamená to tu a tam celkem zajímavou novinku na e-mailu, ale hlavně pozvánku, která vám přijde poštou, na večeři do dalších z jejich restaurací a to se slevou dva za cenu jednoho.

 

 

 

 

 

 

A když stojí jen tříchodové menu v Bellevue 1190 Kč, tak se to sakramentsky vyplatí. Tohle je jednorázová věc, ale pak jsou tam další výhody jako 20 procent sleva z konzumace a podobně. Tady jsou ta procenta už také znát. Takže jsem se začlenila. A 2 za cenu 1190 Kč jsme dostali následujících 6 chodů.
Plus amousku na začátek v podobě šunkového sulce.


 

 

 

 

 

Nalevo máte pokrm zvaný Foie Gras wafle, jablečné ragú s mákem a jablečný sorbet. K tomu se ještě vrátím v budoucích VIDEOreceptech. Marně jsem doufala v reálný právě opečený plátek z celého kusu foie gras, ale dostala jsem jen hoodně kvalitní paštiku. Foie gras mají teď všude, nejčastěji v podobě terin, ale to opravdu není ono. Pokud to chcete někdy ochutnat a pochopit, o čem to je, chce to zpracování, jaké bylo např. v Alcronu. Jablečné ragů bylo čerstvě pokrájené zelené jablko posypané mákem, možná v nějakém lehkém sirupu… Dále Svatojakubské mušle, kroupový kuba s lesními houbami, jemná omáčka z českého sladkého česneku. Ty mi chutnaly bez námitek či dalších spekulací. Tady byla surovina přepychová a podle toho dopadl také výsledek. Jedna chlazená mušle ale stojí tak 25-28 Kč, pokud to rozpočtu z kilového balení, které jsem sehnala v makru, takže stojí za to to zkusit i doma. I když lesní houby tu byly buď rozmixované a nebo vůbec a jen to po nich vonělo, ale hmotný kus houby nula…A nejvíc mě nadchnul Grilovaný mořský ďas balený v Lardo di Colonnata, mořská voda s mořskými plody, lehce zauzené brambory. K ďasovi není co dodat. Jedna z nejchutnějších mořských ryb. Mořská voda je dělaná z vody, kterou pustily mušle vongole. Zauzené = očouzené brambory. Prostě to k sobě sedlo a až ve VIDEOreceptech bude dlouho chybět kvalitní ryba, ráda se k receptu vrátím.

 

 

 

 Pokud toho chcete ochutnat při návštěvě restaurace co nejvíc,
vyplatí se objednat kombinovaný chod, jako Smažené sardinky s bílou cibulí, sladko-kyselý dresink, tatarák ze žlutoploutvého tuňáka a kreveta s jogurtovo-okurkovým salátem a mátou. Jedno lepší než druhé. Tuňák v terině byl medium, jogurt a okurka sednou ke krevetě spolu s mátou jako nic jiného a pak vyprošťovací zobka, sardinkové matjesy s cibulkou, tohle bych mohla jíst každou neděli ráno! Pak tu máme i Telecí svíčkovou se zeleným chřestem, bramborové pyré a omáčka z lišek. Neuvěřitelně měkké a křehké maso. A ještě Jehněčí hřbet v bylinkové krustě, jemné pyré z růžového česneku, fava fazole se slaninou a jehněčí jus. Párkrát bylo nutno plivat odštěpky z kostí, které se oddrolily při oddělování jednotlivých kotletek. Maso skvělé, krusta k němu bezvadně šla. Fava fazolky jsou úžasná ingredience, marně je u nás scháním, zatím jsem je viděla jen mražené, možná je i tak někdy zkusíme v receptech :-)

Závěrem nutno říci, že tříchodové menu není vaší jedinou šancí. Pokud byste chtěli koštnout téměř všechny tady zmíněné chody, můžete si dát maximálně pětichodové menu za 1590 Kč. Porce jsou počtu chodů pak prý „přizpůsobeny“, tedy menší. O kolik, to netuším. Už takhle jsem toho měla plné brýle. Přeci jen, žaludek si musí se vším obstojně poradit. I všeho dobrého moc škodí. Bellevue má úžasnou letní terasu s výhledem na Karlův most a Pražský hrad, ale doporučuju rezervaci,
pokud si svou návštěvu chcete opravdu vychutnat a nesedět uvnitř u zdi.

15.5.2012