Máte dvě možnosti. Buď připravovat všechno naráz a zaktivovat dvě největší pánve, které doma máte. A nebo pěkně v klídku jet jedno po druhém a předehřát troubu na 80-100°C, kde budou jednotlivé složky svorně odpočívat pěkně v teploučku. Tuhle možnost doporučuju spíš. Ať se zbytečně nehoníte a sýr tím spíš povolí a bude se táhnout až za roh.

Jak na to?

  1. Asi centimetr tlusté plátky pečiva potřete silnější vrstvou másla na jedné straně.
  2. Rozpalte nepřilnavou pánev (ne příliš). Položte na ni chleby natřenou stranou dolů. Jak jinak.
  3. Když se máslo začne rozpouštět, otočte chleby, aby ho vsály z druhé strany.
  4. Teď je pěkně pomalu místy dozlatova opékejte z obou stran. Pak dejte stranou.
  5. Otřete pánev papírovou utěrkou, víc ji nažhavte. Vložte celé plátky slaniny.
  6. Do tuku, který pustí, dejte i horizontálně rozčtvrcené rajče a horizontálně rozpůlené žampiony.
  7. Na dva chleby rozprostřete polovinu strouhaného sýra. Na něj po třech lžících fazolí v tomatě.
  8. Pak přidejte i křupavou a z obou stran opečenou slaninu. A trochu sýra.
  9. Přiklopte zbývajícími dvěma chleby. Na ně zbytek sýra. Opečené žampiony a rajčata z obou stran.
  10. Vložte do rozehřáté trouby na nějakých 5 minut.
  11. Během toho na troše másla připravte sázená vejce, která půjdou nahoru. A nakrájejte pažitku.
  12. Kompletujte, servírujte.

Jak to jíst? … No na plnou pusu a jak nejlépe dovedete :-D

 

AST HP2

Chcete doma připravit opravdovou anglickou snídani? Není problém… 

A nebo rychlejší verze… 

KOKO


Líbíl se Vám článek?

Koko doporučuje